Новости

Посета на Национална Опера и Балет

Посета на Национална Опера и Балет

На 18.03.2022 година дел од наставниот калектив и ученици од нашето училиште, остварија посета на Националната Опера и Балет во Скопје каде што ја проследија операта „Лучија од Ламермур“ која претставува една од најзначајните опери на италијанскиот композитор Гаетано...

Образование во време на пандемија – учениците од прилепското музичко училиште со видео концерт го одбележаа патрониот празник

Образование во време на пандемија – учениците од прилепското музичко училиште со видео концерт го одбележаа патрониот празник

Во услови на пандемија, кога училиштата се затворени а наставата се изведува онлајн, професорите и учениците од Основното музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп, својот патрон празник го одбележаа на оригинален начин.

Натпревар по камерна музика

Натпревар по камерна музика

Учениците од нашето училиште учествуваа на натпреварот за камерна музика во Кавадарци, и сите освоија први награди.