За подобрување на образовниот процес на младите уметници, нашето училиште се збогати со 9 нови школски виолини и 2 нови кларинети YAMAHA, како и за прв пат од своето функционирање во училниците каде што се изучува инструментот пијано се набавени 7 клавирски столчина со механизам на подесување, со цел прилагодување на висината како и професинално одржување на наставата.

Share This