Упис на нови ученици за учебната 2020/2021 година

Драги дечиња. Ве информираме дека основноо музичкото училиште Ордан Михајлоски – Оцка од Прилеп започнува со упис на нови ученици за учебната 2020/2021 од 01.06.2020 до 30.06.2020.

Образование во време на пандемија – учениците од прилепското музичко училиште со видео концерт го одбележаа патрониот празник

Во услови на пандемија, кога училиштата се затворени а наставата се изведува онлајн, професорите и учениците од Основното музичко училиште „Ордан Михајлоски-Оцка“ од Прилеп, својот патрон празник го одбележаа на оригинален начин.

После 16 години, основното музичко училиште од Прилеп набави ново пијанино

После цели 16 години, Општинското основно музичко училиште „Ордан Михајлоски – Оцка“ од Прилеп, набави ново пијанино.

Натпревар по камерна музика

Учениците од нашето училиште учествуваа на натпреварот за камерна музика во Кавадарци, и сите освоија први награди.

Пијано маратон посветен на македонската класична музика

Изминатата недела во организација на нашето училиште, се одржа пијано маратон посветен на македонската класична музика, на кој настапија голем дел на ученици од сите класи по пијано.

Запознајте се со нас

Запознајте се со наставниот кадар од нашето училиште. Дозволете ни да се погрижиме за музичкото образование на Вашите деца

Ученици

Наставници

Наставни програми

Наставни програми

Големиот избор на наставни програми ќе им возможат на Вашите деца да изберат она што намногу го сакаат