Новости

Одржана првата работилница поддржана од WesternBalkansFund

Одржана првата работилница поддржана од WesternBalkansFund

Во текот на минатата недела во нашето училиште се одржа првата од трите работилници поддржана преку Western Balkans Fund - гранд за мобилност на наставниот кадар во висина од 13.750 евра. На работилницата со тема „Неформални методи во музичкото образование“...

За подобрување на образовниот процес на младите уметници, нашето училиште се збогати со 9 нови школски виолини и 2 нови кларинети YAMAHA, како и за прв пат од своето функционирање во училниците каде што се изучува инструментот пијано се набавени 7 клавирски столчина...

Музичка вечер со нашите професори

Музичка вечер со нашите професори

Синоќа во фоајето при НУЦК „Марко Цепенков“ - Прилеп, во организација на нашето училиште се одржа концерт - музичка вечер со нашите професори. На концертот учество зедоа голем дел од колегите од инструменталните оддели, а за прв пат во живо пред нашата публика настапи...

Наградени ученици

Наградени ученици

Честитки на наградените млади пијанисти и нивните ментори на интернационалниот фестивал со натпреварувачки карактер во Штип, од класата на проф. Христина Никоска Тасеска, прва награда освои Дарија Богеска, предкатегорија А и од класата на проф. Владимир Богески, прва...

Музички маратони

Музички маратони

Изминатите два дена во организација на нашето училиште се одржаа музички маратони од сите оддели каде што учениците имаа можност да ги презентираат своите знаења и владеења на инструментот. Воедно учениците по пијано го прославија и светскиот ден на пијаното кој...