Изминатите два дена во организација на нашето училиште се одржаа музички маратони од сите оддели каде што учениците имаа можност да ги презентираат своите знаења и владеења на инструментот. Воедно учениците по пијано го прославија и светскиот ден на пијаното кој секоја година се одржува на 29 март, односно на 88 ден од годината, симболизирајќи го бројот на клавиши од пијаното.

 

 

Share This