Учениците од нашето училиште учествуваа на натпреварот за камерна музика во Кавадарци, и сите освоија први награди.
Антонио Трајкоски, Јован Станкоски, Марко Солески и Михаил Грашкоски од класата на проф. Мендо Ташкоски, Ања Петреска и Ивана Стојкоска од класата на проф. Илија Чакароски, Антониј Миланоски и Maтеј Шлакески од класите на проф. Јулија Златеска и проф. Илија Иваноски, Исидора Николоска, Нина Десоска и Дафина Момироска од класите на проф. Весна Станкоска и Денис Најдоски и
Мевљуд Асаноски, Мартин Стојаноски и Петар Апостолоски од класата на проф. Александра Иваноска Ангелова.

 

Share This