Драги дечиња. Ве информираме дека основното музичкото училиште Ордан Михајлоски – Оцка од Прилеп започнува со упис на нови ученици за учебната 2020/2021 од 01.06.2020 до 30.06.2020. Условите за запишување на учениците се:

  • 9 годишно образование – се запишуваат деца на 6 годишна (или 7 годишна) возраст, на следните инструменти: Пијано и Виолина.
  • 6 годишно образование – се запишуваат деца на 9 годишна (или 10 годишна) возраст, на следните инструменти: Хармоника, Труба, Флејта, Кларинет, Саксофон, Гитара и Народни инструменти (Кавал, Тамбура, Тапан и Гајда).
  • 3 годишно образование – се запишуваат деца на 12 (или 13 годишна) возраст , отсек Соло пеење

Учениците ќе имаат можност дополнително да бидат вклучени во активностите на хорот и оркестарот. Потребни документи за упис се:

Документите се испраќаат електронски на следната email адреса: prilep.muzicko@gmail.com или со пополнување на следниот електронски формулар.

За сите нејаснотии, Ве молиме да не контактирате на следните телефонски броеви: 075/440-943 и 075/750-143.

Ве очекуваме!

Share This